Veganská omeleta

Doba přípravy: 25 min. | Vytvořil:

Veganská omeleta

Veganská omeleta

Cizrna je všestranná luštěnina vhodná i pro celiaky. Oblíbeným vegetariánským receptem z cizrny je například tradiční hummus.

 

V hlubší misce smíchejte cizrnovou mouku s kořením dle chuti a lehce osolte. Do směsi po troškách přilévejte studenou vodu tak, aby vznikla řídká kaše. Konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky.

 

Rozpalte si kvalitní nepřilnavou pánev a nalijte na ni těsto. Zmírněte plamen, aby se omeleta nepřipálila a počkejte dokud zespodu nezezlátne. Okraje omelety by měly být ztuhlé aby šla dobře podebrat a obrátit. Obraťte a opečte dozlatova i z druhé strany.

 

Podávejte se zeleninou či ovocem a získáte jednoduchou a rychlou veganskou snídani či večeři.

Ingredience - 2 porce

2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Koriandr mletý
100 g Mouka cizrnová

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.