Rizoto na thajský způsob

Ingredience na 1 porci:

Paprika červená0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Paprika zelená0.5 kusy
Špenát čerstvý20 g
Ořechy kešu1 hrst
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rýže celozrnná60 g
Limetka0.5 kusy
Mléko kokosové50 ml
Máslo ghee15 g

Rizoto na thajský způsob vás okouzlí svou pikantností. Chilli obsahuje štiplavý alkaloid kapsaicin, který působí analgeticky a antibakteriálně. Chilli je navíc skvělým pomocníkem při hubnutí.

 

Nejdříve si připravte rýži. Dobře ji propláchněte a poté ji dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

 

Papriky si nakrájejte na menší kostičky a chilli papričku na jemno (nemusíte ji dávat do jídla celou i se semínky, pokud neholdujete příliš pálivému jídlu).

 

Na pánvi si rozpalte ghee přihoďte pokrájenou papriku i chilli a osmahněte. Poté přidejte uvařenou rýži a kokosové mléko. Vše společně krátce poduste.

 

Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte špenát, limetkovou šťávu a čerstvou kůru (ale jen v případě, že nemáte chemicky ošetřenou limetku, ale BIO limety).

 

V troubě při 180°C  po dobu 10 minut opražte kešu ořechy, kterými nakonec posypete rizoto a můžete podávat.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.