Sójo knedlo zelo


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Máslo50 g
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Sójové maso25 g
Zeleninový vývar100 ml
Rajčatový protlak30 g
Zelí bílé150 g
Celozrnný knedlík3 kusy

Cibulku nakrájejte na jemno a orestujte na pánvi, po chvíli přidejte na nudličky pokrájené zelí, přiklopte pokličkou a cca 10 minut poduste.

 

Sójové maso je dehydratovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Výhoda sójového masa tkví v jeho dostupnosti, seženete ho za pár korun dnes již prakticky v každém obchodě. Sójové maso navíc obsahuje až 50 % bílkovin a naopak velmi málo tuku. Nízká je také jeho kalorická hodnota. Neobsahuje lepek a má velký podíl vlákniny.  Sehnat se dá ve formě kostek, nudliček, plátků nebo granulátu a to v natural nebo ochucené podobě. Pro tento recept doporučujeme sójové plátky

 

Sójové maso uvařte dle návodu. Doporučujeme vařit v zeleninovém vývaru a poté řádně "vyždímat".

Do menší zapékací mísy dejte kousek másla nebo oleje a vložte na chvíli do trouby. Na takto připravený pekáč položte plátky uvařeného a vyždímaného rostlinného masa, okořeňte (kmín, sůl, pepř, sójovka) a mašlovačkou trochu potřete olejem. Vložte do vyhřáté trouby (220 – 250°C) a pečte.

 

Jakmile se začne tuk spékat, podlijte trochou vývaru (půl cm), ve kterém se vařilo sójové maso. K plátkům po cca 10 minutách přidejte kolečka cibule a celé plátky česneku, Vodu průběžně dolévejte a obracejte sojové plátky asi 30 minut. Podávejte s celozrnným knedlíkem.

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 476.735 Kj

Bílkoviny10.86 g
Sacharidy74.73 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky3.1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.52 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.41 g
Vláknina9.21 g
Vápník37.01 g
Gi0.1

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.