Vanilkové rohlíčky

Ingredience na 1 porci:

Máslo25 g
Ořechy vlašské1 hrst
Mouka špaldová37 g
Cukr hnědý třtinový6 g
Vanilkový lusk0.5 kusy

Kdo by nemiloval vůni vanilky! Vanilka je kromě skvělého využití v kuchyni známá také svými protizánětlivými účinky. Dále uklidňuje nervy a působí jako afrodiziakum.

 

Začněte ořechy, které si pečlivě namelte. Změklé máslo si ušlehejte s cukrem na konzistenci krému. Poté si podélně rozřízněte vanilkový lusk a vyškrabejte semínka. Vanilková semínka vmíchejte do krému a spojte s dalšími ingrediencemi, tedy s mletými ořechy a moukou.

 

Vypracujte si hladké těsto a nechte ho odpočinout v lednici alespoň hodinu. Poté vyndejte z lednice a tvořte menší rohlíčky, které vyskládáte na plech vyložený pečicím papírem.

 

Rohlíčky pečte na 180° asi 10 minut. Dávejte pozor, abyste je nepřipálili. Rohlíčky můžete nechat jen tak nebo je posypat kvalitním vanilkovým cukrem, sušeným ovesným mlékem nebo kokosovou moukou.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.