Zapečené kuřecí maso

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Kuřecí stehenní řízek | 500 g | |
| Slanina | 100 g | |
| Cibule | 1 kus | |
| Blaťácké zlato | 200 g | |
| Kuřecí vývar | 300 ml | |
| Žampiony sterilované | 100 g | |
| Sůl | 2 špetky | |
| Koření grilovací | 3 špetky | |
| Koření paprika mletá | 2 špetky |
Postup zapečené maso
Kuřecí maso nakrájejte na plátky, osolte, ochuťte grilovacím kořením a vložte do pekáče.
V pekáči maso zasypejte sterilovanými žampiony, nakrájenou slaninou, cibulí, nastrouhaným sýrem blaťácké zlato a posypejte mletou paprikou.
Do výše masa vše zalijte kuřecím vývarem.
Přikryjte pekáč alobalem, vložte ho do trouby předehřáté na 200 °C a pečte zhruba 15 minut.
Poté odendejte alobal a pečte maso dalších 15 minut.
Na závěr v troubě zapněte režim grilu a nechejte zapéct sýr.
Zapečené kuřecí maso se peče se sýrem zvaným blaťácké zlato. Jedná se o zástupce měkkých sýrů z české výroby, který pečené kuřecí maso doplní výtečnou chutí. Přílohou, kterou vám k zapečenému kuřecímu prsu doporučujeme podávat, jsou brambory, ať už pečené nebo vařené. Kromě kuřecího masa můžete obdobně zapéct i maso krůtí. Zvolit se dá i jiná alternativa sýru.
K obědu zapečené kuřecí maso a k večeři zdravá pizza
Pokud si k obědu budete připravovat zapečené kuřecí maso, je vhodné zvolit zdravější verzi večeře. Výbornou volbou je například zdravá pizza, jejíž základ je tvořen zeleninou. Těsto se peče z květáku, který lidskému tělu dodává potřebnou dávku vitaminů. Náplň na zdravou pizzu můžete zvolit podle sebe. Dietnější verzí je například tuňák nebo kvalitní krůtí šunka. Pokud nepatříte k příznivcům květáku, zvolte za základ zdravé pizzy ovesné vločky.
Jako dezert proteinové lívance
Již jsme vám doporučili pokrm k obědu, kterým je pečené kuřecí maso, i k večeři, kterou zastoupí zdravá pizza. A tak nebude příliš od věci, když zmíníme i dobrotu, která skvěle zastoupí odpolední svačinu. Proteinové lívance se dají připravit nejenom ke svačině, ale i jako chutná snídaně. Těsto na proteinové lívance se připravuje ze špaldové mouky, proteinu, mandlového mléka a několika dalších ingrediencí. Jedná se o chutného zástupce zdravých a rychlých jídel. Nejlépe lívance chutnají v doplnění řeckého jogurtu s čerstvým ovocem.
Další kuřecí tip: kuře na zelí
Kuře na zelí je recept, který chutná nejlépe v doplnění s bramborovým či houskovým knedlíkem. Obdobně jako kuře v zelí si můžete připravit i zajíce. Kromě grilovacího koření neuškodí, ochutíte-li kuřecí maso i kmínem. Kuře na zelí obsahuje vysoké množství vitaminů, především těch třídy B a C. Kuřecí maso je navíc velmi lehce stravitelné, a tak se doporučuje při zdravém stravování. Obdobně na tom je i zelí, to navíc patří mezi jednu z nejlevnějších surovin.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 269.9 Kj
| Bílkoviny | 4.06 g |
| Sacharidy | 11.86 g |
| Sacharidy z cukrů | 7.01 g |
| Tuky | 0.81 g |
| Cholesterol | 0.04 g |
| Vláknina | 6.01 g |
| Vápník | 37 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





