Chutná drožďová pomazánka s vejci recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Čerstvé droždí | 42 g | |
| Olej slunečnicový | 2 lžíce | |
| Cibule | 0.5 kusy | |
| Vejce | 1 kus | |
| Máslo | 5 g | |
| Sůl | 2 špetky | |
| Pepř | 2 špetky | |
| Kmín | 1 špetka |
Postup pomazánka
Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce oleje, na kterém orestujete půlku oloupané a nadrobno nakrájené cibule.
Poté do pánve rozdrolte kostku droždí, nechejte ho za stálého míchání rozpustit.
Po chvíli k droždí vyklepněte 1 vejce, směs podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku kmínu.
Míchejte ještě asi další 2 minutky a ke konci pro zjemnění pomazánky přidejte lžičku másla.
Drožďová pomazánka je osvědčený recept na chutnou večeři či svačinu. Navíc je kvasnicová pomazánka s vejci velmi jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni velké množství ingrediencí. Většinu už máte dávno doma, podobně to má i vajíčková pomazánka s tvarohem. Pomazánky mají jednu velkou výhodu, jsou připravené během chvíle a pochutná si na nich celá rodina. Droždí navíc obsahuje poměrně vysoké množství minerálních látek, které přispívají správnému fungování trávicího traktu.
Drožďová pomazánka recept
Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce oleje, na kterém orestujete půlku oloupané a nadrobno nakrájené cibule. Poté do pánve rozdrolte kostku droždí, nechejte ho za stálého míchání rozpustit. Po chvíli k droždí vyklepněte 1 vejce, směs podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku kmínu.
Míchejte ještě asi další 2 minutky a ke konci pro zjemnění pomazánky přidejte lžičku másla. V tomto momentě je kvasnicová pomazánka s vejci hotová a připravená k snědku.
Pomazánka z droždí: s čím ji konzumovat
Zcela nejlepší je kvasnicová pomazánka namazaná na čerstvý, krásně měkký chléb. Výborná je ale i na opečené ciabattě či obyčejném toastu.
Abyste tělo doplnili potřebnými vitamíny, připravte si k pomazánce zeleninový salát. Nebo talíř jednoduše obložte umytými rajčaty, okurkou a podobně.
Pomazánka z droždí nebo vajíčková pomazánka s tvarohem mimo jiné může chutně ozvláštnit třeba tradiční svačiny pro děti.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 957.48 Kj
| Bílkoviny | 21.2 g |
| Sacharidy | 14.47 g |
| Sacharidy z cukrů | 10 g |
| Tuky | 8.51 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.06 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 9 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 37.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





