Dokonalá bábovka: Recepty, které nikdy nezklamou

Ať už je to hrníčková bábovka nebo jiná, zaručeně si pochutnáte! Bábovka, když se připraví dle zdravých zásad, se hodí jako rychlá snídaně, svačina pro děti do školy a nebo slavnostní pohoštění při neděli! Inspirujte se s námi a těmi nejoblíbenějšími recepty.

Bábovka z cukety

Cuketa je všestranná potravina, která se hodí do sladkých i slaných receptů. Pokud jste ji do vašeho jídelníčku ještě nezařadili, je na čase. Obsahuje málo kalorií a proto se hodí k přípravě zdravých dezertů i během hubnutí.

Ingredience:

na těsto

  • 2 vejce
  • 120 g medu
  • 5 pl kokosového oleje
  • 220 g polohrubé špaldové mouky
  • 3 čl kypřícího prášku
  • 200 g cukety
  • 1 pl karobu
  • ovoce podle chuti

na polevu

  • 50 g másla
  • 1 pl medu
  • 1 a ½ pl karobu

Postup:

V misce vyšlehejte vejce, med a kokosový olej. Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte s kypřícím práškem. Pak ji přidejte k ostatním surovinám v misce a dobře promíchejte. 2/3 vzniklé směsi vylijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Do zbytku směsi přimíchejte karob a vylijte na těsto. Dejte péct do trouby na 40 minut při 180 ° C.

Upečenou bábovku nechte vychladnout a mezitím si připravte karobovou polevu. Na pánvi rozpusťte máslo, med a karob. Vše smíchejte a polijte hotovou bábovku. Bábovku můžete ozdobit drobným ovocem.

Tvarohová bábovka s ovocem

Rychlý recept na bábovku ze surovin, které máte běžně doma. Máte chuť na něco sladkého k odpolední kávě? Vyzkoušejte rychlou tvarohovou bábovku!

Ingredience:

  • 500 g tvarohu
  • 2 banány
  • 5 vajec
  • rozinky
  • třešně
  • 5 pl medu

Postup:

Banány a tvaroh rozmačkejte vidličkou a smíchejte. Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře promíchejte. Hotové těsto vylijte do vymazané formy na bábovku a dejte péct na 40 minut při 170 ° C.

Recept na ořechovou bábovku

Výborný recept na ořechovou bábovku je tím, co musíte vyzkoušet!

Ingredience:

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml hrubé špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 ml ovesného nápoje
  • 4 vejce
  • 2 lžíce vařící vody
  • 200 g rýžového sirupu
  • špetka soli
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 3 kapky citronové aroma

Postup:

Mouku si prosejte a přimíchejte do ní lžičku sody a mleté vlašské ořechy. Vajíčka si oddělte do dvou nádob. Z bílků si se špetkou soli vyšlehejte sníh. V druhé misce přidejte k žloutkům rýžový sirup, vařící vodu a také dobře vyšlehejte. Postupně přidávejte olej, citronovou aroma a mouku s ořechy. Na závěr do směsi přidejte vyšlehané bílky a dobře promíchejte.

Do vymazané a vysypané bábovkové formy přidejte těsto a pečte při 180 ° C přibližně 45 minut.

Banánová bábovka s jogurtem

Vyzkoušejte zdravý recept na hrnkovou bábovku z banánů a jogurtu.

Ingredience:

  • 400 ml bílého jogurtu (2 kelímky)
  • 2 vajíčka
  • 2 banány
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek bílé hladké mouky
  • 2 lžíce kypřícího prášku
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Banány si rozmačkejte vidličkou, přidejte k nim jogurty, vejce, olej a dobře promíchejte. Ve druhé misce si smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a postupně sypké suroviny přimíchejte k banánové směsi. Polovinu těsta vylijte do vysypané a vymazané formy. Do zbylé poloviny ještě přidejte kakao a pak ji také přidejte do formy. Pečte při 175 ° C přibližně 60 minut.

Mramorová bábovka

Tradiční klasika českých moučníků. Pečou ji jak naše babičky, tak maminky, tak proč se ji také nenaučit?!

Ingredience:

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 190 g fruktózy
  • 4 vajíčka
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Ve dvou miskách si zvlášť smíchejte suché a tekuté ingredience kromě kakaa. Pak je spojte dohromady a dobře promíchejte. Do vymazané formy nalijte polovinu těsta. Do zbylé poloviny přidejte kakao a také ho nalijte do formy. Vařečkou do těsta vpichujte a otáčejte ho, aby vám vzniklo zajímavé mramorované těsto. Pečte při 180 ° přibližně 45 minut.

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.