Banánovo karobová krupice

Ingredience na 1 porci
| Banán | 90 g | |
| Ořechy směs | 1 hrst | |
| Kukuřičná krupice | 85 g | |
| Domácí džem bez cukru borůvkový | 30 g | |
| Karob prášek | 1 lžička |
Do dostatečně velké nádoby nalijte 800 ml studené vody a metličkou v ní rozmíchejte jemnou kukuřičnou krupici tak, aby se neutvořili hrudky. Přiveďte k varu a stáhněte plamen, aby vám krupice neutíkala. Za občasného míchaní nechte pomalu zhoustnout. Bude to trvat přibližně 8 minut. Poté odstavte z plotny.
Mezitím si rozmixujte uzrálý banán, nebo ho alespoň rozmačkejte vidličkou a přimíchejte ho do uvařené kaše.
Dospodu talíře nalijte polovinu kaše a ozdobte ji domácím džemem. Do zbylé části kaše zamíchejte karob a přilijte do talíře. Na závěr ozdobte ořechy.
Jedná se o výživnou a lahodnou snídani vhodnou hlavně při bezlepkové dietě, jelikož kukuřičná krupice neobsahuje dráždivý gluten. Kukuřičná krupice je v podstatě namletá sušená kukuřice, díky čemuž si uchovává mnoho cenných látek.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 359.901 Kj
| Bílkoviny | 1.33 g |
| Sacharidy | 6.72 g |
| Sacharidy z cukrů | 2.46 g |
| Tuky | 6.04 g |
| Vláknina | 0.83 g |
| Gi | 70 |
Alergeny
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





