Bramborový salát s jogurtem a sojanézou

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 0.25 kusy | |
| Hořčice plnotučná | 1 g | |
| Hrášek čerstvý | 40 g | |
| Brambory se slupkou | 25 g | |
| Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
| Okurka kyselá | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Bílý jogurt 1,5% tuku | 10 g | |
| Sojanéza | 1 lžíce |
Bramborový salát jednoznačně patří ke Štědrovečerní večeři. Přemýšleli jste ale, jak jej udělat dietně, pro tělo stravitelnější, ale přitom stále stejně chutný? Poradíme vám!
Brambory uvařte ve slupce a následně oloupejte. Dále uvařte také očištěnou mrkev. Do salátu můžete dle chuti přidat další zeleninu, například petržel nebo celer.
Zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, hrášek, nakrájené kyselé nakládané okurky a na kostičky nakrájené uvařené vejce.
Smíchejte sojanézu (vhodnou pro vegany) nebo klasickou majonézu, jogurt a hořčici – množství podle vlastní chuti. Pro tekutější konzistenci můžete přidat také 2 lžíce láku z okurek. Výsledný dresink opatrně přimíchejte do salátu.
Dochuťte podle chuti solí a pepřem. Salát podávejte vychlazený.
Nás tip: Den odležený salát má mnohem lepší a výraznější chuť. A tak si ho připravte na Štědrovečerní večeři raději den dopředu. A jestli tápete, jak si o Vánocích udržet štíhlou linii, doporučujeme tento článek. 🙂
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 585.948 Kj
| Bílkoviny | 7.68 g |
| Sacharidy | 13.07 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.1 g |
| Tuky | 5.98 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.66 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 3.66 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Vápník | 37.03 g |
| Gi | 0.15 |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





