Caprese salát s bazalkovým tofu

Caprese salát s bazalkovým tofu

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá1 hrst
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský10 ml
Sýr tofu50 g
Sůl1 špetka
Rajčata2 kusy

Klasický salát caprese se podává se sýrem mozzarella, ale proč nevyzkoušet také tuto variantu s tofu.

Tofu je v podstatě rostlinný sýr ze sóji a svými rozmanitými možnostmi kuchyňské úpravy se hojně využívá ve vegetariánském jídelníčku.

ˇ

 

Tofu do tohoto receptu můžete použít přímo bazalkové, nebo si tofu natural naložit do marinády pro lepší chuť.

Tofu si nejdříve nakrájejte na kostičky, zlehka osolte, zasypte sušenou bazalkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem. Vše spolu dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 20 minut.

 

Mezitím si nakrájejte rajčata, natrhejte listy čerstvé bazalky a poté promíchejte s marinovaným tofu.

 

Na závěr podle chuti dosolte a ještě zakápněte trochou olivového oleje.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 144.386 Kj

Bílkoviny1.4 g
Sacharidy4.1 g
Tuky1.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.6 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina2.19 g
Vápník0.04 g

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.