Dýňová bruschetta

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Olej olivový10 ml
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)60 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bageta cereální40 g
Ocet balzamiko5 g
Šalvěj4 špetky

Sezónou dýní jsou podzimní měsíce a dýně se tak stává například základem lahodných krémových polévek. Dýně jsou dietní, protizánětlivé a plné vitamínů, tudíž se vyplatí zařadit je do jídelníčku.

 

Syrovou dýni hokkaido si omyjte, vydlabejte semínka a dužinu rozkrájejte na kostičky. Poté ji dejte vařit do mírně osolené vody asi na 10 minut.

 

Mezitím si oloupejte česnek, nakrájejte ho na drobno a zpěňte na kapce kvalitního olivového oleje. Krátce ho opečte tak, aby se rozvoněl a poté k němu přidejte posekané šalvějové lístky. Společně orestujte.

 

Uvařenou dýni sceďte a trochu rozmačkejte na menší kousky. Poté k ní přidejte opečený česnek a šalvěj, dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem a vše společně dobře promíchejte.

 

Směs navrstvěte na plátky opečené bagety

 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.