Perníčky pro vegany

Ingredience na 1 porci

Sirup datlový bio2 g
Jogurt sojový30 g
Kypřící prášek do pečiva1 g
Mouka špaldová50 g
Škrob kukuřičný2 g
Perníkové koření1 špetka
Nepražené kakao1 lžička
Alsan10 g

Vánoční perníčky se dají jen těžko dají zkazit. A kdyby náhodou, tak všechno můžete dodatečně zachránit bílým
zdobením. Perníčky jsou tak ideální na pečení s dětmi a pro úplné začátečníky! Začněte s nimi v prosinci včas, protože
čím déle je necháte odležet, tím lepší perníčky budou! Receptů na vánoční cukroví už pár máme a tento je navíc vhodný také pro vegany! 🙂

 

Smíchejte sypké ingredience a poté
přidejte všechny ostatní a vypracujte pevné těsto (dle potřeby přidejte trochu mouky nebo naopak jogurtu.

 

Těsto nechte přes noc (nebo alespoň hodinu) odležet v lednici.
Předehřejte troubu na 170°C a vyložte plechy pečícím papírem.

 

Těsto vyválejte asi na 3 – 4 mm silný
plát, ze kterého následně vykrajujte perníčky různých tvarů. Perníčky pečte přibližně 10 minut. Ještě teplé
perníčky podle chuti potřete směsí vody, sirupu a trošky škrobu.

Na polevu si dejte do misky trochu moučkového cukru, poté po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Ozdobené perníčky skladujeme v dobře uzavřené nádobě. 

Při pečení se orientuje podle gramáží viz. níže!

Na 1 dávku cukroví budete potřebovat:
400 g hladké špaldové mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
50 g rosltinného másla pokojové teploty
2 polévkové lžíce oblíbeného sirupu
1 lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
1/2 rostlinného jogurtu
2 lžíce kakaa fair-trade
3-5 lžíce koření do perníku

Na zdobení libovolně:
moučkový cukr
citronová šťáva

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 122.1103 Kj

Bílkoviny1.36 g
Sacharidy5.49 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky6.07 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.