Recept na nejlepší francouzské palačinky

Ingredience na 1 porci

Mléko polotučné250 ml
Voda1 sklenice
Vejce3 kusy
Olej slunečnicový3 lžíce
Rum20 ml
Vanilkový cukr1 balení
Mouka hladká300 g
Sůl1 špetka

Postup palačinky

1

Všechny ingredience smíchejte dohromady a nechejte půl hodiny odležet.

2

Jednotlivé palačinky usmažte na pánvi potřené olejem.

Francouzské palačinky jsou skvělým a rychlým receptem pro každý den. Připravují se z téměř totožných ingrediencí jako tradiční české palačinky, navíc se přidá akorát rum a vanilkový cukr. Právě díky těmto dvěma surovinám se těsto na palačinky krásně provoní a na talíři vám přistanou ty vůbec nejlepší palačinky.

S čím francouzské palačinky podávat

Jako náplň francouzských palačinek můžete zvolit buď klasické suroviny, jakými jsou marmeláda nebo nutella. Skvěle však palačinkové těsto ozvláštní i javorový sirup v kombinaci s pořádnou porcí ovoce či dokonce jablečný mošt. S velkou oblibou pro doplnění těsta na palačinky se ale setkává také zakysaná smetana a zmrzlina.

ˇ

Zdravé palačinky jako obměna těch francouzských

Debata o tom, který druh můžeme považovat za nejlepší palačinky, je zbytečná. Každému totiž chutná něco jiného, proto bychom vám zároveň rádi doporučili recept na zdravé palačinky. Na výběr jsou veganské palačinky, ve kterých je živočišné mléko nahrazeno rostlinou variantou. Stejně tak si můžete upéct i bezlepkové palačinky, a to za použití bezlepkové mouky. Zdravé palačinky jsou snadným, a zároveň úžasným receptem, který nezklame.

Nejlepší palačinky v kombinaci se cviky na břicho

Pokud se pravidelně věnujete sportu a vzorně dodržujete pitný režim, nemusíte si konzumaci francouzských palačinek příliš vyčítat. Ideální je na svůj denní program zapojit cviky na břicho, které se zároveň podílejí na správném držení těla. Cviky na břicho jsou navíc velmi různorodé, a tak se po chvíli nezačnete nudit.

Inspirace na další francouzský recept: koláč Tarte Tatin

Tarte Tatin je také recept původem z Francie, jeho základ tvoří listové těsto v doplnění jablek. Své jméno koláč získal po sestrách Tatinových, které Tarte Tatin upekly jako první na světě. Výjimečnost tohoto koláče tkví v tom, že je vlastně pečený vzhůru nohama. Nejprve se do koláčové formy vloží máslo s jablky a cukrem a jako poslední listové těsto. Teprve po upečení se koláč Tarte Tarin obrátí a servíruje. Ve Francii se v současnosti koláč Tarte Tatin a francouzské palačinky řadí mezi vůbec nejoblíbenější sladké pokrmy.

Zapečené francouzské brambory

Český recept s cizokrajným názvem, tedy zapečené francouzské brambory. Kdo by je neznal? Ačkoliv z Francie nepochází, mají tam jemu podobný pokrm nazývaný Tartiflette, který je mu velmi podobný. Naše zapečené francouzské brambory se liší jen tím, že neobsahují francouzský sýr reblochon či hermadur ani bílé víno. Jinak jsou však téměř totožné. Skládající se z brambor, cibule, česneku a smetany.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 602.567 Kj

Bílkoviny6.33 g
Sacharidy1.25 g
Sacharidy z cukrů19.97 g
Tuky5.47 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.56 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.03 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g
Gi0.15

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Vejce a výrobky z nich

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.