Recept na to nejlepší mojito

Ingredience na 1 porci

Bílý rum 37,5 %40 ml
Limetka1 kus
Cukr hnědý třtinový10 g
Máta bylinka10 g
Jemně perlivá voda250 ml
Citrón20 g

Postup mojito

1

Ve skleničce rozdrťte mátu s cukrem.

2

Omyjte limetku s citronem a oba citrusy rozdělte na dvě půlky.

3

Jednu půlku vymačkejte do připravené sklenice, druhou nakrájejte a do sklenice vhoďte na okrasu.

4

Přidejte rum, drcený led a dolijte jemně perlivou nebo perlivou vodou.

Recept na to nejlepší mojito, se kterým každou party podzvednete na zcela jinou úroveň. Mojito (čti mochito) je původem kubánský koktejl, podobně jako piña colada. Jak se dělá mojito? Postup je zcela jednoduchý, k rozdrcené mátě přidáte pár ingrediencí a během minutky máte hotovo. Pokud byste přemýšleli nad nějakým party občerstvením, které se hodí k mojitu, doporučujeme vám slané muffiny a bruschettu s česnekem a rajčaty. Přítomná máta příjemně vyváží česnekový závan, který by vás po snědení pokrmu mohl zbytečně trápit.

Recept na to nejlepší mojito

Do skleničky vložte několik lístků máty, které rozdrtíte se třtinovým cukrem. To proto, aby se z máty uvolnilo požadované mentolové aroma i chuť.

Důkladně omyjte limetku s citronem a oba citrusy rozdělte na dvě půlky. Jednu půlku vymačkejte do připravené sklenice, druhou nakrájejte a do sklenice vhoďte na okrasu.

Přidejte cca 40 mililitrů rumu, drcený led a dolijte jemně perlivou nebo perlivou vodou.

Na ozdobu ještě můžete přidat mátovou větvičku. A pokud se vám mojito nápoj zdá s vodou málo sladký, zkuste ji příště nahradit spritem.

Vyzkoušet můžete i nealkoholickou verzi, postup i ingredience jsou zcela stejné, pouze vynecháte bílý rum.

Možná s mojitem bude narušená vaše sacharidová dieta, jelikož sacharidů několik obsahuje, zato si ale skvěle pochutnáte a osvěžíte se.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 164.9639 Kj

Bílkoviny0.43 g
Sacharidy9.74 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky0.01 g
Vláknina0.12 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.