Slané muffiny

Ingredience na 1 porci:

Mouka polohrubá60 g
Rajčata sušená50 g
Olej olivový10 ml
Olivy černé10 kusů
Vejce1 kus
Mléko sojové50 ml
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Kypřící prášek do pečiva1 g
Sýr parmazán10 g

Muffiny můžete péct také ve slané variantě. Jak by vám chutnaly třeba takové sýrové nebo špenátové? Věřte, že stojí za vyzkoušení a i návštěva bude překvapená, že místo sladké chuti má na jazyku slanou. 

 

Vyzkoušejte tyto, které krásně voní Itálií,  najdete se v nich chuť sušených rajčat, oliv a parmazánu.
 

 

V míse smíchejte vejce s nastrouhaným parmazánem a mlékem. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, lístky oregana a nakonec zlehka vmíchejte olej.

 

Těstem naplňte dno formiček na mufiiny, vymazané olejem nebo vyložené papírovými košíčky na muffiny.

 

Vložte nakrájené olivy a sušená rajčata a zalijte zbytkem těsta asi do tří čtvrtin formiček.

 

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů, asi 20 minut.
Hotové muffiny podávejte se zeleninovým salátkem.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.