Bulgur se zeleninou

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Bulgur se zeleninou

Bulgur se zeleninou

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti využití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické příloze, která má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa a hořčík a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravé výživy. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu.

 

Bulgur uvařte podle návodu na krabičce. Omytou a nakrájenou zeleninu a vejce uvařené natvrdo smíchejte dohromady. Zákapněte olivovým olejem, citrónovou šťávou, okořeňte, posypte čerstvou bazalkou a můžete podávat společně s uvařeným bulgurem.

 

Salát se nebojte jíst ani za studena, je ideálním obědem např. do zaměstnání, kde není možnost ohřát si jídlo.

Ingredience - 2 porce

2 hrstě Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
400 g Salát ledový
200 g Ředkvičky
2 kusy Vejce vařené na tvrdo
1 kus Paprika červená
4 špetky Oregano drcené
300 g Bulgur
1 kus Okurka salátová
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
6 g Citrónová šťáva čerstvá
2 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.