Rýžové palačinky

Ingredience na 1 porci:

Banán100 g
Vejce1 kus
Smetana zakysaná30 g
Sůl1 špetka
Mouka rýžová100 g
Mléko rýžové100 ml

Rýžová mouka je velmi chutná zejména do moučníků a dezertů, navíc je přirozeně bezlepková, tudíž je skvělá při celiakii nebo alergii na lepek. Na těchto palačinkách si ale zaručeně pochutná úplně každý.

 

Vyberte si vyzrálý banán a rozmačkejte ho vidličkou. Poté přidejte vejce a společně vyšlehejte. Za stálého šlehání přisypávejte mouku se špetkou soli a postupně přilévejte rýžové mléko tak, aby se neutvořily hrudky.

 

Když je těsto hladké, nechte ho alespoň 15 minut odstát a poté opékejte na nepřilnavé pánvi dozlatova jako klasické palačinky.

 

Hotové palačinky ozdobte čerstvým ovocem a dvěma lžicemi zakysané smetany.  

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.