Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Ingredience na 1 porci

Olej olivový1 ml
Med včelí (7 g)1 lžička
Cibule červená0.25 kusy
Polníček50 g
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě)250 g
Chilli paprička1 kus
Avokádo čerstvé30 g
Tarhoňa vařená50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Zázvor mletý1 špetka

Těstoviny tarhoňa uvařte v osolené vodě doměkka dle návodu. Dále je seďte a nechte okapat.

 

Dýni Hokkaido nakrájejte na kostky, promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby na 200 °C, dokud dýně nezměkne – trvá to cca 20-30 minut.

 

V misce promíchejte ingredience na zálivku. Přidejte tarhoňu, promíchejte a nechte v lednici odpočívat.

Upečenou dýni nechte trochu zchladnout a následně přidejte k těstovinám.

 

Na talíř rozprostřete salát polníček, doprostřed vložte těstoviny, posypte pokrájeným avokádem (1/4 na 1 porci) a je hotovo.

 

Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce najemno pokrájené červené cibule
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 1 lžička tekutého medu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • sušená chilli paprička
  • sůl

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 190.721 Kj

Bílkoviny0.33 g
Sacharidy7.93 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky1.29 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Vláknina0.25 g
Sodík0.01 g
Vápník0.02 g
Gi65

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.