
Rostlinné bílkoviny: Tabulka nejlepších zdrojů a srovnání rostlinných proteinů

Rostlinná strava v posledních letech získává na popularitě. Narůstá počet veganů, vegetariánů i lidí, co se snaží konzumaci živočišných potravin omezit, ať už kvůli svému...

Zapečené brambory v alobalu – se smetanou, kuřecím masem i brokolicí

Zapečené brambory jsou oblíbenou klasikou v mnoha českých domácnostech. Představují chutnou přílohu, která nabízí mnoho variant, ale můžeme je rovnou zapékat i s masem, abychom...

Low carb recepty, dieta a jídelníček

Low carb dieta neboli nízkosacharidové stravování v posledních letech představuje snad nejdůležitější dietologický trend. Nahrazuje dnes už překonané diety, které často preferují...

Kvašená zelenina: kimchi, pickles a recepty na další přírodní probiotika

Střevní mikroflóra je v posledních letech hojně skloňovaným pojmem. Shoda panuje na tom, že bychom si svůj zažívací systém měli hýčkat a pomoci nám v tom může i kvašená...

Recept na nejlepší vepřový guláš z vepřového plecka

Vepřový guláš recept musí vyzkoušet každý, kdo má rád klasická česká jídla. Tento recept je z 1 kg vepřové plece a platí zde pravidlo, že kolik masa, tolik dáme také cibule....

Karlovarský knedlík v páře recept

Karlovarský knedlík recept je zárukou originality i chuti. Na rozdíl od obyčejného houskového knedlíku je doplněn zelenou petrželí, muškátovým oříškem a je úžasně nadýchaný. K...