Hamburger

Ingredience na 1 porci
| Vejce | 1 kus | |
| Cibule jarní | 1 kus | |
| Tymián | 5 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Houska celozrnná | 60 g | |
| Hovězí mleté | 110 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Rajčatový protlak | 5 g | |
| Ovesné vločky jemné | 1 hrst | |
| Hořčice dijonská | 5 g |
V misce si smíchejte mleté maso, koření, cibulku, vločky, dijonskou hořčici a vejce.
Z masa si pořádně "uplácejte" karbanátek.
Maso dejte opékat na rozpálený gril (pánev, gril v troubě, rošt na ohni), pečte tak dlouho, dokud nebude zcela propečené – cca 5 minut po každé straně.
Celozrnnou housku rozřízněte na půl a také dejte na chvíli rozpéct. Poté si na jednu půlku housky namažte trochu rajčatového protlaku, který jste si osolili a pokapali citrónovou šťávou a na druhou půlku dejte trochu hořčice. Poté vložte karbanátek, zeleninu a přiklopte druhou částí housky.
TIPY:
- Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
- Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
- K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 1157.124 Kj
| Bílkoviny | 14.1 g |
| Sacharidy | 31.16 g |
| Tuky | 9.71 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.6 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 4.34 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 27.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot





