Kuskus na sladko s banánem

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Kuskus na sladko s banánem

Kuskus na sladko s banánem

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek - fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě celozrnný kuskus.

Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!

 

Kuskus zalijte horkým mlékem a nechte cca 5-10 nabobtnat. Mléko by mělo kuskus převyšovat pouze o cca 0,5 cm.

 

Poté oslaďte včelím medem, přidejte kapku vanilkového extraktu a špetku soli - dobře vše promíchetje. Sůl dodá sladkým receptům ten pravý šmrnc, ale nesmí vám ujet ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky nebo hlubokého talíře. Přidejte mandle, pokrájený banán a posypte vše ještě skořicí.

 

 

Ingredience - 2 porce

180 g Banán
140 ml Mléko polotučné
2 lžičky Med včelí (7 g)
8 g Skořice
20 g Mandle loupané plátky
140 g Kuskus celozrnný
1 kus Vanilkový lusk

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.