Jak vypadá efektivní očista ledvin?

Ledviny filtrují z krve vodu, do které se propouštějí odpadové látky. Také řídí minerální hospodářství. Kvalita fungování ledvin údajně rozhoduje o osobnosti člověka a o vzniku řady onemocnění. Je to například revmatizmus, bolesti páteře, ženské onemocnění, impotence, řídnutí kostí, kožní choroby a další. To samé lze říci i o fungování jater. Pravidelná očista ledvin je tak pro mnohé lidi zdravotní rutinou.

Varovné příznaky signalizující problémy s ledvinami

Nedostatečná činnost ledvin se projevuje hromaděním odpadových látek v krvi, které měly být odstraněny. Jestliže ledviny nepracují správně, tak může dojít ke spoustě zdravotních problémů, mezi nejčastější patří:

  • Vysoký krevní tlak,
  • řídnutí kostí,
  • impotence,
  • kožní nemoci,
  • bolesti páteře,
  • zánět prostaty,
  • šumění a pískání v uších,
  • nízká koncentrace,
  • zhoršená kvalita vlasů a nehtů,
  • časté angíny,
  • poruchy menstruace.

Problémem je, že nemocné ledviny nebolí. A v tom tkví největší zrádnost.

A co je to ta detoxikace?

Detoxikace neboli očista (ledvin a nejen jich) je jakýsi souhrn postupů, jak tělo zbavit parazitů, virů, bakterií, plísní a toxických látek. Díky našim předkům, kteří si různé postupy předávali z generace na generaci, známe různé techniky. Od užívání bylinek přes různé druhy půstů až po úpravu stravy. I některé moderní přístupy jsou vhodné a šetrné k očistění těla. Kombinace moderní vědy se starými technikami je skvěle fungující věc.

Očista ledvin

Ledviny jsou spojovány s živlem vody. Očista ledvin by měla probíhat v zimě nebo brzkém jaru, ideální je čas mezi 15. listopadem a 15. únorem. Během dne jsou ledviny nejaktivnější v zhruba mezi 17. a 19. hodinou. V tuto dobu je vhodné zvýšit příjem tekutin, ideální je čistá voda, popřípadě můžete přidat lžičku chlorofylu. Podpoříte tak vylučování škodlivin z těla.  Pro detoxikaci organismu jsou ledviny a jejich správná funkce nesmírně důležité. Ledviny mají totiž na starosti vodní a minerální hospodářství v těle.

  • Nopal: léčivá rostlina, která čistí a harmonizuje zažívací trakt a má močopudný a dezinfekční účinek.
  • Vojtěška: léčivá rostlina s výbornými účinky na ledviny i močové cesty. Vojtěška však není vhodná při vyšší srážlivosti krve.
  • Antioxidanty: jsou důležité při zánětlivých nemocech ledvin a močových cest, vhodný je například komplex qProtect, který obsahuje také ginkgo bilobu, ta podporuje prokrvení ledvin a působí proti jejich zánětu.

Očista ledvin doporučuje jako jednu z ozkoušených očistných technik  konzumaci černého chleba spolu s melounem. Tímto procesem budete procházet po dobu jednoho týdne. Další z možností je pití šťávy z červené řepy (ta by se neměla pít čerstvá, ale chvíli odstátá).

Strava pro zdravé ledviny

Při potížích s ledvinami byste se měli vyhnout konzumaci mléčných výrobků a nočním návštěvám lednice. Ubrat byste měli také v kořenění, převážně se doporučuje omezení soli. Obecně by měl být příjem vody a soli vyvážený.

Potraviny prospěšné pro správný chod ledvin:

  • Ryby (doporučuje se tučnější jako je losos nebo sardinky),
  • zelí,
  • bobuloviny (jahody, borůvky a další),
  • olivový olej,
  • česnek a cibule,
  • květák,
  • červené masité papriky.

Co ledvinám určitě nesvědčí:

  • Špatný pitný režim.
  • konzervované potraviny a hotové pokrmy,
  • alkohol,
  • chemikálie a drogy,
  • koření a rafinovaný cukr,
  • špatné dýchání,
  • množství živočišných bílkovin.

Tipy pro zdravé ledviny

  • Přestat s kouřením.
  • Zdravé stravování a pravidelný pohyb.
  • Dbejte na rady babiček a teple se oblékejte.
  • Nezatěžujte zbytečně ledviny chemickými látkami (v limonádách, energetických nápojích apod.).
  • Omezte alkohol.
  • Doplňujte pravidelně tekutiny – mimo vody se doporučují ovocné a zeleninové šťávy anebo bylinné čaje.
  • Omezte umělá dochucovadla, sůl a rafinovaný cukr. Pro kořenění pokrmů volte raději čerstvé bylinky.

Doprovodná léčba

Výživa – omezit maso a solení, doplňovat vitamíny C, A, B5, pangamin, hořčík

Byliny – petržel, celer, medvědice, celík zlatobýl, přeslička, jalovec, truskavec, vojtěška,

Vůně – cedr, blahovičník, santalové dřevo, jalovec, meduňka

Kámen – turmalín, obsidián

Strom – vrba

Pokud chcete odlehčit ledvinám, je vhodné pravidelně chodit do sauny. Za 30 min v sauně o teplotě od 28–38 stupňů Celsia se vyloučí tolik odpadu, kolik ledviny zpracují za 24 hodin.

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.