GDA
Zkratka GDA, respektive též používaná v podobě GDAS, vyjadřuje doporučené denní množství jednotlivých výživových složek, tedy tuků, nasycených tuků, cukrů, sodíku a také...
Podle čeho zvolit výživového poradce?
Odborník, který je schopen člověku srozumitelně a věcně vysvětlit zásady správné výživy a tvorby jídelníčku a motivovat ho k jejich dodržování, se nazývá výživový...
Probiotika
Co jsou probiotika? Jsou to živé organismy, bakterie rodů Lactobacillus, Steptococcus lactis a dalších. Probiotické kmeny se vhodně doplňují, a společně jsou účinnější než jako...
Vláknina v potravinách
Rozdělení a prospěšnost vlákniny Obecně vlákninu dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná se rozpouští ve vodě a vytváří spolu s ní substanci zpomalující...
Anabolické okno
Anabolické neboli inzulínové okno nastává téměř ihned po cvičení. Organismus se v této době regeneruje, obnovuje svalová vlákna a svaly přijímají živiny v maximální...
Skořice při hubnutí
Skořice je všestranně využitelná. Používá se například k výrobě olejů, mastí a tinktur, jako aromatická látka v kosmetickém průmyslu, ve farmacii k výrobě léků. Nejznámější...