Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261
Hroznové víno s jogurtem
Vše smícháme.
Slunečnicový chléb s parmskou šunkou
Na chléb namažeme žervé a dáme plátek šunky. Podáváme s cherry rajčaty.
Salát z vařených krup a tuňáka
Zeleninu pokrájíme a všechny ingredience smícháme s jogurtem a tuňákem. Podáváme se zeleným čajem.
Lámankový chléb s mrkvovou pomazánkou a řeřichou
Jehněčí s ředkvičkami a salátem
Jehněčí maso osolíme, opepříme a orestujeme na trošce oleje z obou stran dozlatova. Přidáme jarní cibulku, fenykl nakrájený plátky a taktéž krátce orestujeme. Ředkvičky nakrájíme...
Celozrnný dalamánek s cottage
Cottage namažeme na dalamánek a podáváme s na plátky nakrájenou bílou kedlubnou a vodou.
Ovesné vločky s banánovým jogurtem
Vše smíchejte.
Pstruh vařený v páře
Pstruha uvaříme v páře.
Salát z mrkve, jablka a tvarohu
Vše smíchejte s tvarohem. Podáváme se sklenicí vody.
Salát s čočkou, mangem a kozím sýrem
Čočku necháme 12 hodin namočenou. Poté opláchneme, zalijeme vodou nad okraj a vaříme doměkka, cca 15 minut. Na talíři čočku ozdobíme kousky...
Lámankový chléb s žervé
Vločky se sušenými švestkami
Vše smíchejte s jogurtem a medem.