
Pravá domácí tatarka recept

Tatarka je jedním z těch klasických zástupců, kterými se může pochlubit česká kuchyně. Ačkoliv tatarská omáčka pochází z Francie, u nás natolik zdomácněla, že ji spousta obyvatel...

Jak pěstovat a zpracovat pórek?

Pórek, druh zeleniny příbuzný cibuli, má v kuchyni své nezastupitelné místo. Jemná cibulovitá chuť skvěle dochutí mnoho pokrmů, ať už se jedná o polévky, saláty nebo hlavní...

Léčivá síla cibule kuchyňské a tipy na recepty

Cibule kuchyňská je nenahraditelnou součástí mnoha receptů po celém světě. Kromě své kulinářské role je známá také svými léčivými účinky a obsahem živin, které prospívají...

Polníček: účinky na zdraví a tip na polníček recept

Polníček je rostlina, která v poslední době získává na popularitě díky svým vynikajícím vlastnostem pro zdraví, příznivé ceně a skvělému chuťovému zážitku, který nabízí....

Co s rebarborou? Tipy na top recepty z rebarbory

Rebarbora, plod rostliny s kyselou chutí, je velmi chutnou ingrediencí do buchet a koláčů. Možností využití rebarbory je však mnohem více, řadí se mezi ně například recepty z...

Kdy sbírat kopřivy a jak je zužitkovat?

Kopřivy mnozí z nás vnímají pouze jako nepříjemný plevel na zahradě, přitom mají co nabídnout, a to v oblasti zdravé výživy i přírodního léčitelství. Aby však byly pozitivní...