Pravá domácí tatarka recept
Tatarka je jedním z těch klasických zástupců, kterými se může pochlubit česká kuchyně. Ačkoliv tatarská omáčka pochází z Francie, u nás natolik zdomácněla, že ji spousta obyvatel...
Jak pěstovat a zpracovat pórek?
Pórek, druh zeleniny příbuzný cibuli, má v kuchyni své nezastupitelné místo. Jemná cibulovitá chuť skvěle dochutí mnoho pokrmů, ať už se jedná o polévky, saláty nebo hlavní...
Léčivá síla cibule kuchyňské a tipy na recepty
Cibule kuchyňská je nenahraditelnou součástí mnoha receptů po celém světě. Kromě své kulinářské role je známá také svými léčivými účinky a obsahem živin, které prospívají...
Polníček: účinky na zdraví a tip na polníček recept
Polníček je rostlina, která v poslední době získává na popularitě díky svým vynikajícím vlastnostem pro zdraví, příznivé ceně a skvělému chuťovému zážitku, který nabízí....
Co s rebarborou? Tipy na top recepty z rebarbory
Rebarbora, plod rostliny s kyselou chutí, je velmi chutnou ingrediencí do buchet a koláčů. Možností využití rebarbory je však mnohem více, řadí se mezi ně například recepty z...
Kdy sbírat kopřivy a jak je zužitkovat?
Kopřivy mnozí z nás vnímají pouze jako nepříjemný plevel na zahradě, přitom mají co nabídnout, a to v oblasti zdravé výživy i přírodního léčitelství. Aby však byly pozitivní...





